Започнете бизнес и въздействайте на клиентите си

Бизнес публикации
15. May 2024
32 прегледа
Започнете бизнес и въздействайте на клиентите си

Започнете бизнес и въздействайте на клиентите си

Стартирането на бизнес не е лесно, но ако имате стимул за това и сте готови да извадите най-доброто от себе си, пътуването ще си струва. Независимо дали искате да разрешите проблем, да спечелите пари или да създадете възможности за хората около вас, тези стъпки могат да ви помогнат да започнете своя малък бизнес и мечтите ви да станат реалност.

Готови сте да направите последната стъпка в стартирането на бизнес: стартирането. Подготовката, която вече направихте, постави солидна основа в подкрепа на стартирането ви, така че можете да се съсредоточите върху маркетинговите дейности и осъществяването на първата си продажба. Въпреки това планът ви не работи и имате нужда да валидирате пазара. Може да се свържете с нас за безплатна консултация в областта на финасите, осигуровките, бизнес плана Ви и данъците на бъдещата Ви фирма, каква правна форма да изберете и какво да правите в последствие.

Въпреки че всяко стартиране ще бъде уникално, някои елементи могат да стимулират първите няколко дни продажби на всеки бизнес.

Маркетингов план и стратегия за вашият стартиращ бизнес

Възползвайте се от мрежата си: Популяризирайте магазина си преди всичко на безплатни канали, които вече са достъпни за вас, включително вашите социални медии и списък с контакти.

Изпращането на имейли с искане за поддръжка, което може да бъде толкова просто, колкото социално споделяне, може да извърви дълъг път към набиране на сцепление. Изграждането на добри взаимоотношения е жизненоважно за успеха на бъдещето на вашия малък бизнес.

Помислете за предлагане на отстъпки: Възнаграждаването на първите клиенти с код за отстъпка, който отговаря на вашите маржове на печалба, може да ви помогне да получите сцепление рано, особено когато продуктът ви е нов и може да няма много клиентски отзиви или видимост.

Тествайте платени реклами: Дори и да започнете с малък бюджет, платените реклами могат да бъдат един от най-ефективните начини да се представите пред идеалната си аудитория. Ранното тестване и ученето от вашите резултати може да ви помогне да стимулирате първите си няколко продажби и да оптимизирате ефективността на рекламите си, докато мащабирате.

Станете силен търговец

Ако вашият малък бизнес трябва да стане успешен, трябва да станете страхотен търговец. Ще трябва да се научите как да „продавате“ бизнеса си – на клиенти, бъдещи инвеститори и дори потенциални служители.

Никой няма да го купи, ако ТИ не го продаваш!

Никой няма да го купи, ако ТИ не го продаваш!

Важно е да сте позитивни, надеждни и да се научите как да слушате. Трябва да тренирате рекламното си представяне, да получите обратна връзка от различни хора и след това да прецизирате представянето си. Дори ако по природа не сте екстроверт, трябва да покажете увереност, да проследите и да поискате продажбата.

Инвестирайте и растете – разполагайте със страхотно представяне за инвеститори

Стартиращите фирми и малките фирми често подготвят „представяне“, за да представят своята компания пред бъдещи инвеститори на рисков капитал. Набирането на капитал от инвеститори е трудно и отнема много време. Ето защо е от решаващо значение стартъпът напълно да заковава своите инвеститорски предложения и да формулира завладяваща и вълнуваща история.

Коментари

Няма добавени коментари към тази публикация

Добавете нов коментар

Трябва да сте влезли, за да добавите нов коментар. Вход
Бизнес ли сте ? Създайте акаунт
Нерегистриран
Здравейте wave
Добре дошли! Влезте или се регистрирайте