Защо тренировките с кростренажор са по-ефективни вкъщи?

Здраве
16. May 2024
24 прегледа
Защо тренировките с кростренажор са по-ефективни вкъщи?

Кростренажорът е често подценяван уред и използван единствено за загрявка във фитнес залите преди същинската тренировка. Но знаете ли, че с помощта на кростренажор можете да отслабнете ефективно, да стегнете цялото тяло и да подобрите значително вашата издръжливост?

Ако се питате дали да тренирате с кростренажор у дома или в залата, вижте нашите аргументи в полза на домашните тренировки:

  1. Печелите независимост

Най-добрият аргумент да си вземете кростренажор за тренировки у дома е независимостта ви. Ако имате собствен уред можете да тренирате колкото и когато пожелаете. Това предимство ще ви изглежда особено примамливо в снежната буря, проливния дъжд или августовските жеги.

 Пътуването до фитнес залата може да бъде много неприятно в натоварения градски трафик, или в тежките метеорологични условия. Освен това, не рядко се случва любимият ви кростренажор в залата да е зает и да трябва да го пропуснете, или да чакате. 

  1. Спортувате спокойно у дома

Освен че няма разсейващи фактори, у дома можете да слушате любимата си музика и без слушалки, да гледате телевизия и да не се притеснявате непрекъснато как изглеждате. И това че сте абсолютно концентрирани, може да ви помогне да дадете максимума от себе си.

Само помислете за момента, в който сте готови да се откажете, защото започвате да се потите и се притеснявате от визията си. Точно той обаче е решаващ за това дали ще постигнете оптимални резултати от тренировката си с кростренажор. Когато сте у дома, суетата не е решаваш фактор, а само желанието ви да постигнете спортните си цели.

  1. Поддържате кростренажора си чист

Не оспорваме хигиената във фитнес залите, но във времена на вируси и пандемии все по-често се замисляме колко е пипал уреда преди нас. Когато си имаме кростренажор вкъщи, няма от какво да се притесняваме. От нас зависи той да бъде чист и в идеално състояние.

  1. Индивидуално обучение вкъщи

Кростренажорът в залата не предлага индувидуалния комфорт, който бихте искали. Домашният уред обикновено е оборудван с удобни функции, които ви позволяват да създадете потребителски профили.Това означава, че можете да въведете своите данни като възраст и тегло и да получите по-добра диагностика. В допълнение,потребителските програми могат да бъдат създадени и от вас.

  1. Надхитрявате себе си

Когато имате кростренажор на една крачка разстояние е много трудно да намерите оправдания защо да не го използвате. Достъпът може да ви мотивира да спортувате, дори в дните, в които нямате настроение за това. А за тренировката в залата лесно ще намерите причини да я пропуснете.

  1. Тренирате колкото дълго искате

Сега си представете, че имате желание да тренирате с кростренажора в залата един час, но има и други желаещи да го използват. Колкото и да се опитвате да не забелязвате това, в един момент вероятно ще се насочите към друг уред. И това е нормално – и на вас ви се е случвало да чакате за любимия си уред, нали така? Е, у дома този проблем изчезва автоматично. Можете да използвате уреда си колкото време пожелаете, без да се чувствате виновни за това.

И още един психологически момент – колкото повече се взирате в спортния ви уред, толкова по-привлекателен ще ви изглежда той. Без да осъзнаете, ще повишите мотивацията си да го използвате.

И един бонус съвет колегите от Vratza.com: Когато избирате кростренажор, обърнете внимание на различните опции за настройка, програми за обучение и нива на съпротива. Инвестирайте в уред, който ще ви осигури достатъчно предизвикателства, така че да постигнете оптимален напредък.

 

https://pixabay.com/photos/exercise-machine-run-gym-exercise-4565410/

Коментари

Няма добавени коментари към тази публикация

Добавете нов коментар

Трябва да сте влезли, за да добавите нов коментар. Вход
Бизнес ли сте ? Създайте акаунт
Нерегистриран
Здравейте wave
Добре дошли! Влезте или се регистрирайте